Connect with us

National

România sub zăpadă

Drumuri închise, trenuri anulate, localități fără curent electric

Published

on

Drumuri închise, zeci de trenuri anulate, mii de oameni fără curent electric şi localităţi fără apă potabilă – acesta este bilanţul provizoriu al viscolului din ultimele ore, din sudul şi estul ţării.

Autorităţile din Constanţa solicită cetăţenilor să nu părăsească localităţile de domiciliu deoarece în această zonă vremea se va înrăutăţi.

Din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero şi există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la autoturismele blocate în zăpadă.

Porturile de la Marea Neagră sunt închise, la fel şi circulaţia pe Canalul şi Bara Sulina. Auostrada Soarelui rămâne închisă, iar pe mai mult de 10 drumuri naţionale nu se circulă.

Şi traficul aerian este perturbat, două curse tur – retur, către Moscova şi Istanbul, fiindanulate, iar alte câteva avioane au avut întârzieri.

Aproape 40 de trenuri au fost anulate; CFR Călători anunţă că a luat această decizie pentru a permite utilajelor de dezăpezire să cureţe şinele.

Codurile portocaliu şi galben au fost restrânse, 16 judeţe din sudul şi estul ţării sunt vizate de cele două atenţionări care expiră la ora 18.00.  De la aceeaşi oră va intra în vigoare o atenţionare cod galben.

Până mâine, la ora 18.00, în estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.radioromania.ro