Connect with us

National

Protest spontan la Termoncentrala Mintia, CE Hunedoara

Peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara cer demiterea directorilor societății.

Published

on

Peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au protestat spontan marți, în curtea întreprinderii, solicitând demiterea directorilor societății, pe care îi acuză că au adus compania în stare de insolvență.

Protestul s-a declanșat după ce oamenii au aflat că o simulare a unei noi organigrame a CEH ar duce la disponibilizarea a 350 de angajați de la termocentrala Mintia, în condițiile în care, pe ansamblul complexului, 800 de oameni ar îndeplini condițiile de pensionare.

Protestatarii au cerut pensionarea celor în drept, dar și separarea activităților de minerit și producție de energie electrică, apreciind că activitatea de extracție a cărbunelui generează costuri foarte mari pentru companie.

Termocentrala Mintia are circa 1.200 de angajați și este parte a CEH, alături de termocentrala Paroșeni și minele Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.