Connect with us

Regional

Săptămâna Luminată la Horezu

Turiștii aflați în zona Horezu din județul Vâlcea dar și locuitorii orașului se pot bucura în Săptămâna Luminată de trei evenimente culturale

Published

on

Turiștii aflați în zona Horezu din județul Vâlcea dar și locuitorii orașului se pot bucura în Săptămâna Luminată de trei evenimente culturale organizate de primărie, incluse în Agenda culturală a anului 2016.

Primul dintre evenimente, aflat la cea de a III-a ediție, este o paradă a costumelor populare și un spectacol folcloric organizate în ziua de marți, 3 mai, la Căminul cultural „Alexandru Horezeanu” din satul Romanii de Sus,  de solistul local Ilie Dură.

Joi, 5 mai,  la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Horezu, de la ora 19, pictorița horezeancă Gabriela Dăscălete își va vernisa cea de a patra  expoziție de icoane pe sticlă, sub genericul “Izvorul Tămăduirii – Izvor de Artă și Tradiție”, expoziție ce va rămâne deschisă pe toată perioada sărbătorilor pascale.

Ultimul dar nu și cel mai puțin important eveniment organizat de Primăria orașului Horezu, va fi Târgul Popular “Izvorul Tămăduirii”, aflat la cea de-a XII-a ediție de la reluare, care se va desfășura în Lunca Romanilor în ziua de vineri, 6 mai. În deschiderea manifestării, preoții parohiilor din Horezu vor oficia  slujba religioasă de sfințire a apei (aghiasma mică) ce va fi apoi împărțită  participanților, după care vor fi prezentate cele mai frumoase păsări și animale din zonă, în cadrul unui concurs cu premii. Ziua va continua cu un spectacol folcloric susținut Dumitru Miuță, Ilie Dură, Teodora Tănăsie și Alina Crăcană  alături de  ansamblurile “Moștenitorii” din comuna Pietrari,  “Pomul Vieții” din orașul Balș și “Brădulețul” din orașul Horezu.