Connect with us

Evenimente

Lia Olguta Vasilescu, la DNA inainte de alegeri!

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție.

Published

on

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție, fiind citată de procurori în dosarul în care este anchetată.

Potrivit unor surse judiciare, Lia Olguța Vasilescu a fost chemată pentru a i se comunica faptul că procurorii au dispus extinderea cercetărilor.

La sosire, primarul Craiovei a spus că va face declarații despre motivul prezenței la DNA după întâlnirea cu procurorii

„Bănuiesc că este ceva important. (…) Au mai fost audiați martori, dar nu mi se pare nimic interesant. (…) Mă aștept la ce este mai rău având în vedere faptul că este ultima săptămâna de campanie electorală și nu au altă modalitate”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Ea este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Olguța Vasilescu a stat circa 10 minute în sediul DNA. La ieșire, ea a confirmat că a fost chemată pentru a i se comunica extinderea acuzațiilor. Este cercetată pentru splălare de bani. Concret, procurorii susțin că banii pe care i-ar fi strâns ilegal în campania electorală din 2012 ar fi fost trecuți prin mai multe conturi, pentru a li se pierde urma.

„Este vorba despre o extindere pentru aceleaşi fapte. Din câte am văzut în procesul-verbal, este de săptămâna trecută, dar fiind campanie electorală, ultima săptămână de campanie trebuia să mă plimb şi eu pe aici, că asta este situaţia”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

 

 

sursa: digi24.ro