Connect with us

Evenimente

Mararul: te ajuta sa scapi de kilograme si intareste oasele

Renumit afrodisiac, mararul iti mentine si rinichii sanatosi. Iata si alte beneficii!

Published

on

Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat –de mii de ani, şi în medicina tradiţională. În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina. Mărarul aduce numeroase beneficii organismului.

-Te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Mărarul s-a dovedit a avea rezultate excelente în diete. Motivul? Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

-Întăreşte oasele

Seminţele de mărar sunt o bogată sursă de calciu. Practic, au cea mai mare concentraţie dintre toate plantele. Ca un exemplu, o singură linguriţă de mărar conţine mult mai mult calciu decât 250 de ml de lapte. Aşa că, e firesc ca mărarul să întărească oasele şi să prevină osteoporoza.

-Măreşte sânii

Vrei sâni mai mari sau măcar mai fermi? Ai grijă ca mărarul să facă parte din alimentaţia ta! Cum aşa? E simplu. Datorită faptului că frunzele de mărar şi seminţele conţin cantităţi de estrogen. Acesta este hormonul feminin responsabil de creşterea naturală a sânilor, dar şi care ajută la menţinrea supleţii pielii.

-Un renumit afrodisiac

Mărarul este cunoscut şi ca un bun afrodisiac. În plus, poate scădea febra. În ambele situaţii, acesta trebuie consumat ca infuzie.

-Menţine rinichii sănătoşi

Patru linguri de suc proaspăt de mărar luate în fiecare zi,  timp de minimum două săptămâni previne şi combate calculii, cistitele şi infecţiile renale.

E drept că mărarul are foarte multe proprietăţi benefice pentru organism! Însă, aveţi mare grijă. Consumul de mărar, sub orice formă, este contraindicat femeilor însărcinate. Acesta poate provoca avort spontan sau sângerări.

 

Sursa: clicksanatate.ro