Connect with us

Evenimente

22 iulie: Ziua Mondială a Creierului

Federația Mondială de Neurologie dedică ediția din 2016 îmbătrânirii populației sub motto-ul: „Îmbătrânirea creierului”.

Published

on

La 22 iulie se celebrează la nivel internațional Ziua Mondială a Creierului. Este pentru a treia oară când se celebrează în lume această zi, prima Zi Mondială a Creierului fiind sărbătorită în 2014.

Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția din 2016 îmbătrânirii populației sub motto-ul: „Îmbătrânirea creierului”. Se dorește, prin acest eveniment, creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea și prevenirea afecțiunilor cerebrale și neuromusculare, condiții ce afectează în principal persoanele în vârstă.

Demersul Federației Mondiale de Neurologie este susținut în țara noastră de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România (APAN), lansarea oficială a organizației având loc în această zi importantă.

 

Sursa: Agerpres