Connect with us

National

Au fost aleși bursierii care vor lucra pentru programul GovItHub

Alţi 300 de voluntari se vor alătura luna viitoare programului.

Published

on

Guvernul i-a ales pe cei 20 de bursieri care vor dezvolta aplicaţii şi soluţii informatice menite să ducă la o mai bună funcţionare a relaţiei dintre autorităţi şi cetăţeni sau firme.

Ei au fost selectaţi dintre cei 1.500 de candidaţi foarte bine pregătiţi care au răspuns la apelul lansat de premierul Dacian Cioloş acum o lună pentru un program denumit GovITHub.

Cei 20 vor primi burse lunare de 2.000 de euro timp de o jumătate de an cât vor lucra la mai multe proiecte, printre care: o aplicaţie care să reducă formarea de cozi la ghişee, o modalitate care să permită consultarea unui istoric al tranzacţiilor pentru un imobil sau un instrument pentru raportarea abuzurilor în trafic.

Alţi 300 de voluntari se vor alătura luna viitoare programului, care la acest sfârşit de săptămână derulează o primă acţiune – anunţă site-ul guvernului. Este vorba de un maraton digital la Palatul Victoria în care se vor dezvolta prototipuri ale primelor proiecte.

Cei 20 de bursieri sunt: Ligia Adam, Ionuț Aionițoaei, Dan Bărbulescu, Carol Brăileanu, Claudiu Ceia, Alexandru Chirapleș, Alexandru Grosu, Alexandru Jurubiță, Cristian Levcovici, Cristina Moga, Cezar Neaga, Gabriel Păunescu, Ionuț Popa, ștefan Popa, Radu-Ionuț Popa, Remus Rușanu, Roxana-Carmina Stan, Lucian Stuparu, Oana Talpalaru, Sorin Vasilescu.