Connect with us

Evenimente

Emil Boroghina in spectacolul „Berenger” la „Ramnic Inter Fest”

Recital de excepție, pe scena sălii Zăvoi, luni, 10 octombrie, ora 18.00.

Published

on

În această seară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Râmnic Inter Fest”, maestrul Emil Boroghină prezintă spectacolul ”Berenger”, după Eugen Ionescu.

Conceput ca un recital integrat în proiectul ”De la Shakespeare la Ionescu și de la Hamlet la Berenger”, spectacolul concentrează exemplar realitățile interioare ale evoluției lui Berenger în confruntarea sa cu Ucigașul ionescian, văzut aici nu doar ca încarnare fără chip a morții, tainică și tulburătoare pentru orice om, ci și ca emblemă a răului din om, un rău existențial cu rădăcini arhetipale, definitoriu pentru civilizația și cultura modernă.

Luni, 10 octombrie, de la ora 18.00, în sala Zăvoi, publicul festivalului organizat de Teatrul Municipal Ariel din Rm. Vâlcea va avea prilejul de a participa la un recital de excepție al maestrului Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova.

”Berenger” este un proiect semnat de Fundația „William Shakespeare” și Asociația Culturală a Teatrului „Proxim” Cluj-Napoca.

Regia artistică: ALINA HIRISTEA Concept video și filmări: MARIUS PERŢE Regia tehnică: George DULĂMEA Operator video: Florin CHIREA Lumini: Dodu ISPAS Sonorizare: Valentin PÂRLOGEA