Connect with us

Regional

Paltini, catalpe și platani pe Calea București

Catalpa îndepărtează țânțarii și musculițele.

Published

on

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova a început plantările de toamnă, după ce a achiziționat mai multe specii de copaci, pentru care a plătit peste 200.000 de lei.

Majoritatea arborilor, din categoria paltin roșu, platan și catalpă (copac ornamental cu flori albe, în formă de trompetă, ce formează o umbrelă naturală. Frunzele de 20 cm lungime în formă de inimă devin toamna de un galben strălucitor. La maturitate, catalpa înflorește. Acest copac îndepărtează țânțarii și musculițele), au fost deja plantați, cei mai mulți (157), pe Calea București, în special în zona Pasaj Electroputere.

Au fost achiziționați pentru plantările din această toamnă 360 de copaci, din care 125 de paltini roșii, 125 de catalpe și 110 platani, iar, dintre aceștia, 157 au fost puși pe Calea București.

Paltinii roșii, platanii și catalpele au venit la pachet cu pământul specific, iar angajații Regiei susțin că au adăugat și îngrășământ pentru a fi siguri că se vor prinde, da abia după câțiva ani se va vedea rezultatul plantărilor de zilele trecute și tot atunci copacii care nu vor rezista vor fi scoși și înlocuiți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gds.ro