Connect with us

Evenimente

27 octombrie – Ziua Mondiala pentru Patrimoniul Audiovizual

Pentru anul 2016, manifestarea este anunțată printr-un îndemn: ”Este povestea ta — nu o pierde”.

Published

on

La data de 27 octombrie este marcată, anual, Ziua mondială pentru patrimoniul audiovizual. Pentru a celebra această zi, astăzi la emisiunea „Pulsul Zilei” aveți ocazia de a reasculta voci inconfundabile ale unor mari personalități, care s-au auzit de-a lungul timpului pe frecvențele Radio Oltenia. Amza Pellea, Sebastian Domozină, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, alături de binecunoscutul și fredonatul jingle „Radio Oltenia Craiova e mai tare decât slova!”. Ne aducem aminte și de Radio Vacanța, dar stabilim și recorduuuuuuuri alături de Ilie Dobre! 

Pentru anul 2016, manifestarea este anunțată printr-un îndemn: ”Este povestea ta — nu o pierde”. În acest fel, se atrage atenția nu doar asupra faptului că arhivele audiovizuale sunt în pericol de deteriorare și dispariție, dar și că acestea sunt direct legate de istoria națiunilor, comunităților, relevanța lor ajungând până la nivel personal.

În cuvântul său dedicat Zilei mondiale pentru patrimoniu audiovizual, Irina Bokova, director-general al UNESCO, a subliniat importanța pe care arhivele audiovizuale o au pentru fiecare dintre noi: ”poveștile spuse de această moștenire sunt expresii puternice ale unei culturi și ale unui loc, îmbinând experiența personală și cea colectivă… Această moștenire este o ancoră într-o lume în schimbare, un reper mai ales pe plan local, punându-ne la dispoziție înregistrări ale activităților cu relevanță culturală”.