Connect with us

National

Dezbatere despre serviciile publice de radio şi televiziune, la Praga

Statutul servicilor publice de radio şi televiziune este temă de dezbatere zilele acestea şi la Praga

Published

on

Statutul servicilor publice de radio şi televiziune este temă de dezbatere zilele acestea şi la Praga, la o reuniune a Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. La discuţiile din capitala Cehiei participă şefii Radioului şi Televiziunii publice din România.

 

Preşedintele Director General al TVR, Irina Radu, invitată să prezinte situaţia Televiziunii Române, a precizat că această instituţie se luptă ani de zile ca activitatea sa să fie reglementată de o nouă lege. Aceasta deoarece actualul act normativ de funcţionare datează din 1994 şi nu mai permite Televiziunii Române să facă faţă peisajului mass-media din prezent. Ea a adăugat că Parlamentul România a răspuns anul acesta solicitării printr-o decizie surprinzătoare: eliminarea taxei radio-tv şi trecerea celor două instituţii publice de presă în zona bugetară.

 

Prezent la dezbatere, preşedintele Director General al Radio România, Ovidiu Miculescu, a precizat că finanţarea din bugetul de stat va face din ambele instituţii să depindă practic de guvernele politice şi nu va rezolva situaţia financiară a TVR.


Stefan Senah, membru al Comisiei pentru Cultură şi Mass Media din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a afirmat că situaţia privind eliminarea taxei radio-tv de către Parlamentul României se află deja în atenţia Consiliului Europei. El a adugăt că în acest moment este în lucru un raport pe această temă.