Connect with us

National

Depozite ilegale de deşeuri (audio)

Comisia Europeană a decis, ieri, să acţioneze în judecată ţara noastră

Published

on

Comisia Europeană a decis, ieri, să acţioneze în judecată ţara noastră pentru că nu a închis şi reabilitat 68 de depozite ilegale de deşeuri. Acestea reprezintă un risc serios pentru sănătatea oamenilor şi mediu, spune Executivul comunitar. Depozitele de deşeuri ar fi trebuit închise şi reabilitate până la finalul anului trecut, iar – prin acţionarea în judecată – Executivul Comunitar speră să determine o accelerare a procesului. Ministrul mediului, Daniel Constantin, a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a nu se ajunge la achitarea unor amenzi:

Organizaţiile non-guvenamentale de mediu reamintesc însă că au avertizat autorităţile române de existenţa acestui risc de mai multe ori. În plus, vice-preşedintele Asociaţiei Române pentru Managementul Deşeurilor, Constantin Damov, spune că ţara noastră riscă sancţiuni şi pentru alte sectoare:

Executivul comunitar precizează într-un comunicat că măsuri similare au fost adoptate deja împotriva altor 6 state membre: Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia şi Slovacia, iar Curtea Europeană de Justiţie a emis hotărâri care condamnă Bulgaria, Cipru şi Spania.