Connect with us

Fapt divers

Cele mai apetisante mic dejunuri din întreaga lume

O farfurie plină de culoare şi ingrediente sănătoase te poate binedispune de dimineaţă

Published

on

O farfurie plină de culoare şi ingrediente sănătoase te poate binedispune din bună dimineaţă. Descoperă cum arată cele mai apetisante mic dejunuri din întreaga lume!

Cine nu şi-ar dori ca în fiecare dimineaţă să fie servit cu un mic dejun hrănitor şi aspectuos, alături de o cafea bună sau un ceai delicios? Aşa începe o dimineaţă bună şi pentru tine, dar şi pentru organismul tău căruia îi oferi nutrienţii necesari ca să aibă energie.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar acest obicei este recunoscut atât la noi cât şi peste tot în lume. Varietatea de alimente care se consumă la micul dejun este uluitoare, iar unele ingrediente ne sunt de-a dreptul necunoscute în vreme ce pentru alte popoare sunt comune. Fiecare zonă are anumite alimente specifice pe care le consumă de obicei la micul dejun, iar noi nu putem decât să ne inspirăm unii de la alţii pentru a face combinaţiile care sunt pe gustul nostru.

Dacă am rămas uşor dezgustaţi sau contrariaţi de cele mai ciudate mic dejunuri care se consumă în unele părţi ale lumii, acum ne vom delecta privirea şi vom pofti la cele mai apetisante mic dejunuri din întreaga lume.

Iată cu ce îşi încep ziua oamenii din diverse colţuri ale lumii:

 

Mic dejun în Israel

Cafea, suc proaspăt, ouă (shakshuka), multe sortimente de brânzeturi şi produse de panificaţie, salată, măsline, unt şi gem constituie de regulă un mic dejun servit în Israel.

Arată apetisant, nu-i aşa? În plus, ai libertatea de a alege între dulce şi sărat, în funcţie de preferinţele tale pentru micul dejun.

Mic dejun în Statele Unite ale Americii

Nu degeaba sunt faimoase în întreaga lume clătitele americane pufoase! Americanii le preferă la micul dejun fie în varianta dulce cu sirop de arţar şi fructe, fie alături de bacon crocant, cârnaţi şi ouă ochiuri.

Mic dejun în Elveţia

Cerealele cu fructe uscate şi iaurt sunt un deliciu pentru micul dejun. Pe lângă această variantă de mic dejun, elveţienii mai preferă mezelurile, brânzeturi speciale, unt, gem, ouă fierte tari, cafeaua, ceaiul şi fructele proaspete. Tu alegi combinaţia care îţi place!

Mic dejun în Turcia

O masă încărcată cu farfurii şi farfurioare pline cu tot felul de bunătăţi nu are cum să nu-ţi schimbe dispoziţia şi să te încarce cu energie pozitivă din bună dimineaţă. Turcii ştiu să se răsfeţe şi aleg la micul dejun brânza feta, roşiile, castraveţii, măslinele, pâinea prăjită, gemul, cârnaţii tradiţionali, lipiile, ceaiul negru sau cafeaua şi tot felul de salate sau pateuri făcute din legume.

Mic dejun în Polonia

Ouăle jumări ornate cu felii de cârnaţi tradiţionali, chifteluţe din cartofi şi o salată de crudităţi constituie un mic dejun apetisant, fiind preferat de polonezi.

Mic dejun în Hawaii

Fructele în multe culori, untul proaspăt şi o chiflă prăjită constituie un mic dejun colorat care îţi înseninează toată ziua.

Mic dejun în Suedia

Pannkakor sau clătitele cu fructe, sirop şi gem constituie un mic dcejun apetisant servit adesea în Suedia.

 

Mic dejun în Franţa

Varietatea de produse de patiserie proaspăt coapte, cafeaua, sucul de portocale proaspăt stors, untul şi pâinea prăjită constituie adesea cele mai consumate alimente la micul dejun.

Mic dejun în Portugalia

Croissanţii folosiţi pentru a obţine sandvişuri delicioase cu rucola, şuncă şi brânzeturi, alături de o cafea constituie un mic dejun apetisant în Portugalia.

Mic dejun în Danemarca

Cereale cu iaurt, ou fiert, salam, pâine din secară cu seminţe, brânzeturi şi gem, o combinaţie pentru toate gusturile pe care o servesc de obicei danezii.

sursa:eva.ro