Connect with us

National

Printul Charles s-a jucat cu kendama si a dansat pe muzica lautareasca

In ce localitate din Romania a mers

Published

on

Printul Charles – aflat zilele acestea intr-o vacanta privata in Transilvania – si-a aratat vineri fata mai putin sobra.

Mostenitorul Coroanei britanice a vizitat conacul prospat restaurat al contelului Kalnoky de la Miclosoara si – pe langa discutiile despre arta si traditii – a gasit timp sa se prinda si in hora cu localnicii. Si n-a scapat nici de vraja jocului kendama – si a invatat chiar cateva trucuri de la un pusti binevoitor.

Kendama – noua jucarie preferata a pustilor – i-a starnit curiozitatea printului Charles, care a exersat ieri cateva trucuri simple. A avut parte si de ajutor de la specialisti – cativa baieti pasionati. “I-am aratat niste trickuri I-am aratat revolver si multe altele. Nu i-au iesit, pacat”

Unul dintre instructorii de kendama este chiar fiul unui scriitor britanic – vechi prieten al printului – care s-a stabilit acum in Romania, William Blaker. „El incerca tot felul si la tiglarie a facut tigle, oriunde el vrea sa incerce”, spune scriitorul.

La fel de incantat, Mostenitorul Coroanei britanice a urmarit si un spectacol de acrobatie pe cal, sustinut de cativa copii din zona. Iar la finalul reprezentatiei, Printul Charles a dansat pe muzica lautareasca, alaturi de ceilalti invitati.

Conacul contelui Kalnoky de la Miclosoara – construit in stil renascentist – a fost restaurant de curand, iar in interior a fost amenajat si un muzeu al vietii transilvanene.

sursa:stirileprotv.ro