Connect with us

International

Cutremur cu magnitudinea 6,7 in Turcia si Grecia

Cei doi turisti morti sunt din Turcia si Suedia

Published

on

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7 a zguduit vineri dimineata mai multe orase turistice din zona Marii Egee, anunta The Guardian, citand oficiali greci si turci, conform carora aproximativ 200 de persoane au fost ranite, iar doua au murit.

Cinci persoane sunt grav ranite, anunta autoritatile din Grecia, dupa ce acoperisul unei terase s-a prabusit peste ele. Este vorba de doi suedezi, un norvegian, un barbat grec si o femeie greaca, potrivit The Guardian.

MAE precizeaza intr-un comunicat ca nu au fost, pana in acest moment, solicitari de ajutor din partea romanilor din Grecia sau Turcia, dupa cutremur.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena – (0030) 2106728879 si (0030) 2106744544 si al Consulatului General al Romaniei la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecțtonate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call-Center in regim de permanenta.

 Potrivit AP, care citeaza autoritatile din Grecia, cei doi turisti morti sunt din Turcia si Suedia.