Connect with us

International

CS al ONU condamnă cele mai recente acțiuni ale Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat cel mai recent…

Published

on

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat cel mai recent tir de rachetã al Coreei de Nord, pe care l-a catalogat drept „scandalos” și i-a cerut Fenianului sã renunțe la teste similare dar și la arsenalul sãu nuclear, transmite Reuters.

Într-o declarație adoptatã în unanimitate, Consiliul de Securitate le-a cerut, totodatã, statelor membre, sã aplice ferm toate rezoluțiile sale, care prevãd o serie de sancțiuni economice la adresa Fenianului. Coreea de Nord a lansat ieri o rachetã balisticã cu razã medie de acțiune care a zburat pe deasupra Japoniei. Președintele american, Donald Trump, a declarat dupã acest nou test cã ia în calcul toate opțiunile.

Situația în peninsula coreeanã este tensionatã din cauza repetatelor teste balistice și nucleare ale Fenianului, precum și a amenințãrilor acestuia cã ar putea ataca teritoriul Statelor Unite. Coreea de Nord afirmã cã testul de marți ar fi fost un prim pas cãtre operațiuni militare în Pacific, dar și un rãspuns la exercițiile militare comune americano-sud-coreene.