Connect with us

National

Ministrul de Externe, despre dosarul Roşia Montană

A fost depus ilegal în timpul Cabinetului Cioloş

Published

on

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, susţine că dosarul care includea Roşia Montană pe lista patrimoniului UNESCO a fost depus ilegal în timpul Cabinetului Cioloş. El a explicat că există vicii de procedură, deoarece documentul nu a fost aprobat de fostul guvern. 

Teodor Meleşcanu: „Dosarul a fost depus ilegal, deci nu a fost aprobat de premierul Cioloş, nici de Guvernul României, a fost trimis de către unul din miniştri. Deci, din acest punct de vedere există nişte vicii de procedură. Pe fond, însă, trebuie să vedem cu adevărat ce anume trebuie protejat în zona Roşiei Montane. Eu sunt din zona respectivă, sunt născut acolo, ştiu care sunt problemele şi mai ştiu că oamenii au trăit întotdeauna de pe urma mineritului în acea zonă, nu există alte posibilităţi de ocupaţie în zonă. Deci, cred că trebuie îmbinată într-adevăr o politică de păstrare a patrimoniului, fără exagerări, şi în acelaşi timp care să ne permită să exploatăm resursele pe care le avem.”

Teodor Meleşcanu consideră că România trebuie să îşi folosească resursele naturale pe care le are, însă exploatarea acestora ar trebui să aducă beneficii statului, fără a include teohnologii care pot cauza prejudicii grave mediului înconjurător.