Connect with us

International

Uraganul Irma lovește Florida în această dimineață

Intensitatea uraganului a fost retrogradată de la 5 din 5 la 4 din 5, potrivit CNN.

Published

on

Statul american Florida începe să simtă forţa uraganului Irma. Ploile şi vântul lovesc deja zonele de coastă. Uraganul va începe însă să se deplasează deasupra statului Florida duminică după-amiază.

Uraganul s-a dezlănţuit sâmbătă deasupra Cubei, unde a adus rafale vânt de 250 de kilometri pe ora, valuri de aproape nouă metri înălţime şi ploi torenţiale. Din Cuba, uraganul a revenit în larg şi şi-a refăcut forţele înainte de a se năpusti asupra statului Florida. Acolo are loc cel mai mare exod din istoria statului – 6,3 milioane de oameni, adică aproape 25 la sută din populaţie, au primit ordin de evacuare. În Florida locuiesc şi 35 de mii de români.

Guvernatorul statului Florida le-a dat celor care locuiesc în zonele vulnerabile timp până vineri după-amiază să părăsească zona. Cei care nu au făcut-o până atunci au fost sfătuiţi să abandoneze planurile de a pleca la drum şi să caute refugiu în adăposturi.

Rick Scott, guvernatorul statului Florida: “Furtuna e aici. Uraganul Irma ne loveşte deja statul. Sud-estul Floridei se confruntă deja cu rafele de vânt demne de o furtună tropicală și aproape 25 de mii de oameni au rămas fără electricitate.”

Irma va lovi duminică dimineaţă arhipelagul Florida Keys după care, în cursul după-amiezii şi seară, se va îndrepta coasta de vest a statului Florida.

Miami nu se află în calea uraganului, însă chiar şi aşa se va confruntă cu vânt sălbatic şi valuri uriaşe.

În oraşele Miami Beach şi Broward, autorităţile au impus restricţii de circulaţie începând de vineri seara de la ora locală opt.

sursa:stirileprotv.ro