Connect with us

Regional

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, inaugurează, la DROBETA TURNU SEVERIN, Raftul American

Raftul American se dorește a fi un …

Published

on

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, este așteptat, astăzi, la Drobeta Turnu Seveirn. El va participa la inaugurarea Raftului American, la Casa Pogany a Bibliotecii Județene ”I.G. Bibicescu”.

Raftul American (American Shelf) reprezintă o donaţie de carte: lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze și alte material materiale. Acestea vor fi oferite de Hans Klemm, şi vor intra în patrimoniul Bibliotecii judeţene Mehedinţi spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.

Raftul American se dorește a fi un spațiu de învăţare şi dialog despre valorile americane şi provocările globale, contribuind astfel la consolidarea Parteneriatului Strategic SUA-România printr-o mai bună înţelegere a istoriei şi culturii americane. În România, astfel de Rafturi Americane mai există în 10 orașe, printre care și Tg. Jiu. Evenimentul de astăzi este organizat de Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană “I.G. Bibicescu” Mehedinți.