Connect with us

Regional

Târg de Moş Nicolae la Baia de Fier

GAL Gilort în parteneriat cu CJCPCT Gorj organizează Târgul de Moș Nicolae.

Published

on

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Gilort în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj organizează miercuri 6 decembrie 2017, la  Căminul Cultural din comuna  Baia de Fier, cea de a II-a ediție a Târgului de Moș Nicolae.

În dorinţa de a împleti tradiţia populară străveche din prag de sărbători de iarnă cu nevoia de a oferi cadouri, organizatorii au invitat pentru acest eveniment meşteri populari renumiţi din zonele limitrofe cu ceramică, costume populare, cojoace, lemn pictat, dar şi multe alte obiecte confecționate manual.

Astfel, de Moş Nicolae, vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze de la târg  un obiect traditional autentic, pe care sa îl ofere cadou celor dragi de sărbători. Târgul are de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele.

Târgul de Moş Nicolae va fi deschis la ora 11.00, iar de la ora 12.00,  la Căminul Cultural din Baia de Fier, vor avea loc spectacole susținute de grupuri de copii (ansambluri folclorice și elevi). Ziua se va încheia cu o horă şi un foc de tabără.