Connect with us

National

Colindele de Crăciun la Sala Radio

Duminică, 10 decembrie, de la ora 17.00

Published

on

Între evenimentele artistice organizate de Radio România care și-au câștigat un binemeritat prestigiu și interes public prin valoarea actului cultural se înscrie și concertul tradițional de colinde „Începem a colinda…”, ce aduce în scenă oameni din lumea satului românesc.

De 27 de ani consecutiv, în preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, sala de concerte a Radioului cunoaște efervescența datinilor și obiceiurilor care predomină această perioadă a anului.

Duminică, 10 decembrie, de la ora 17.00, în concertul tradițional „Începem a colinda…”, organizat de Radio România, cete tradiționale din Arad, Cluj, Gorj, Maramureș, Suceava, Teleorman, Vrancea, vor aduce în fața publicului bucureștean sfintele colinde, datinile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou, așa cum se păstrează în vatra satului.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători – copii, tineri și bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnați, țuică) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moși – strămoși.