Connect with us

National

Romfilatelia introduce în circulaţie o marcă poştală „In memoriam Regele Mihai Întâi”

În semn de profund respect pentru ultimul rege al României

Published

on

Romfilatelia a introdus astăzi în circulaţie marca poştală „In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)”, cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrând portretul şi monograma Regelui, în semn de profund respect pentru ultimul rege al României, emisiunea fiind disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, 

„Prin exemplul personal şi prin viziunea sa politică, Regele Mihai I a fost unul dintre cele mai importante repere ale tumultoasei tranziţii româneşti de la totalitarism la democraţie. A traversat în postură oficială cel de-Al Doilea Război Mondial, a devenit apoi, după decembrie 1947, exponent al exilului românesc şi a revenit în ţară la câţiva ani după căderea regimului comunist’”, arată un comunicat al Romfilatelia.

Emisiunea de mărci poştale este completată de un plic Prima Zi şi o carte poştală maximă, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 30 de timbre + 2 viniete, minicoală de 7 timbre + 2 viniete şi blocul special de 2 timbre. Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 517 exemplare şi este echipat cu blocul special de 2 timbre al emisiunii şi Plicul Prima Zi având ştampila „prima zi’” aplicată în clar, în folio negru.

Portretele ultimului monarh al României sunt reprezentate pe timbrele româneşti pe parcursul a 9 decenii, începând cu anul 1928. Romfilatelia a lansat în mod constant mărci poştale legate de Regalitate. Fabrica de Timbre a fost înfiinţată în anul 1872, sub domnia lui Carol I.