Connect with us

National

Romeo Chelariu şi Victor Alistar solicită autorităţilor „să dea dovadă de respect faţă de cetăţeni şi faţă de rolul instituţiilor pe care le conduc”

Amintim că Secţia de urmărire penală şi criminalistică de la …

Published

on

Reprezentanţii societăţii civile aleşi membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Romeo Chelariu şi Victor Alistar, consideră că „cea mai grea lovitură dată independenţei justiţiei ar fi muşamalizarea acestui caz de gravă corupere a atribuţiilor judiciare, precum şi lipsa unor măsuri de corecţii de sistem, acest caz nefiind singular în justiţia română”. Cei doi solicită tuturor autorităţilor „să dea dovadă de respect faţă de cetăţeni şi faţă de rolul instituţiilor pe care le conduc”.

Amintim că Secţia de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în acest caz în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti. Totodată, Inspecţia Judiciară – din oficiu şi la solicitarea preşedintelui CSM – face verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare în acest caz.