Connect with us

Sanatate & Life Style

Rețeta săptămânii: pască cu branză dulce și stafide!

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Published

on

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Aveti nevoie de următoarele ingrediente:

100 grame unt, 10 ouă, 1 lămâie, 500 ml lapte, sare, 200 grame zahăr, 1 kg făină, 50 grame drojdie, 2 fiole esență de rom, 200 grame stafide, 500 grame brânză proaspătă de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 100 grame smântână.

Cum o prepari? Mai întâi se pun stafidele la hidratat, într-o esență de rom amestecată cu puțină apă, după care se pregătește o maia din drojdie, o lingură de făină și 100 ml lapte cald. După ce se amestecă bine, se lasă la crescut până ce își dublează volumul. Următorul pas este separarea a 7 ouă de albușuri și gălbenușuri, iar acestea din urmă se freacă cu un praf de sare până ce vei obține o spumă deschisă la culoare.

Se pune laptele rămas la fiert, alături de zahăr, până ce începe să clocotească, după care se lasă la răcit. Când compoziția s-a răcorit suficient, se adaugă o esență de rom, spuma de gălbenușuri și coaja rasă de lămâie.

Într-un vas încăpător se pune făina, cernută în prealabil. Se face o adâncitură în mijloc, după care se adaugă maiaua și laptele. Se frământă până ce se omogenizează aluatul. Untul se topește și se încroporează treptat. Compoziția se frământă bine, până când coca se desprinde ușor de pe mâini și se lasă la dospit în jur de 45 de minute.

În acest timp se va amesteca brânza cu zahărul, cele 3 ouă rămase, stafidele, smântâna și puțină coajă de lămâie.

După ce aluatul a crescut, se împarte în patru bucăți egale, din care vom face două bucăți de pască.

O parte din aluat se întinde și se va adăuga într-o formă rotundă. O altă parte se va întinde în șir lung, răsucit și se va adăuga pe marginea vasului, pentru a crește din nou, până la dublarea volumului.

În mijloc se va pune umplutura cu brânză și stafide, lucru pe care îl repetăm și pentru cealaltă pască, după care se bagă la cuptor, încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, pasca se lasă la răcit, pentru a fi tăiată cu ușurință.

 

Poftă bună și spor în bucătărie!

 

 

 

sursa: teotrandafir.com

foto: www.retetecalamama.ro

 

 

 

ULTIMA ORĂ

International3 ore ago

Putin depune jurământul pentru al cincilea mandat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus astăzi jurământul pentru un nou mandat de șase ani în fruntea țării. Este pentru...

National3 ore ago

Provocări în mobilitatea resurselor umane: Studiu Ernst&Young

Trei din patru companii nu reuşesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane, pe fondul creşterii vertiginoase a cererii...

National3 ore ago

Scădere semnificativă a infracțiunilor și a accidentelor înregistrate în perioada de Minivacanță de 1 Mai și de Paște, conform bilanțului MAI

Oamenii legii au constatat o scădere a numărului de probleme înregistrate anul acesta în perioada minivacanţei de 1 Mai şi...

National3 ore ago

Litoralul românesc: Prețuri echilibrate și provocări cu forța de muncă în sezonul estival

Prețurile pe litoral românesc în acest început de sezon sunt echilibrate pentru toate buzunarele, spune George Mândilă, președinte al organizației...

Regional4 ore ago

Cupa Municipiului Târgu Jiu – Etapa I a Campionatului Național de Rallycross

În perioada 11-12 mai, Târgu Jiu va găzdui etapa I din prestigiosul Campionat Național de Rallycross – Cupa Municipiului Târgu...

Regional4 ore ago

Târgu Jiu: Se inaugurează Parcul de la Narcise

Autoritățile locale pregătesc o inaugurare de excepție pentru noul parc din zona Narcise din Târgu Jiu, programată în acest weekend....

Regional4 ore ago

ExpoFlora Craiova 2024

Primăria Craiova vă invită să participați la evenimentul special „ExpoFlora Craiova 2024”, organizat în cadrul Zilelor Municipiului Craiova. Expoziția cu...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON