Connect with us

Regional

Expoziție foto-documentară „Eugen Ionescu”

Published

on

Muzeul Judeţean Olt, în colaborare cu Muzeul „Casa Mureşenilor” din Braşov organizează luni, 14 mai, la ora 12.00, vernisajul expoziției foto-documentare „Eugen Ionescu”.
Expoziția face parte dintr-un program expozițional complex, în cadrul proiectului cultural „România e acasă”,  dedicat unor personalități marcante și reprezentative ale culturii românești, care s-au consacrat în afara țării, născute în localități din toate provinciile istorice ale țării: Ioan Petru Culianu (născut la Iași), Eugen Ionescu (născut la Slatina), Ṣtefan Baciu (născut la Brașov), Emil Cioran (născut la Rășinari – Sibiu), Panait Istrati (născut la Brăila).
În contextul Centenarului României Mari, în perioada mai-noiembrie 2018, vor fi organizate cinci microexpoziții dedicate celor cinci mari personalități, în fiecare din orașele în care funcționează instituțiile de cultură partenere (câte o microexpozitie timp de o lună la sediul fiecărui partener). În ultima etapă a proiectului, cele cinci microexpozitii vor fi reunite într-una singură care va fi expusă în orașul Marii Uniri, Alba-Iulia, în perioada premergătoare zilei de 1 Decembrie 2018.
Expoziția „Eugen Ionescu” va putea fi vizitată între 14 mai și 8 iunie 2018.