Connect with us

International

181 de milioane euro pentru a intensifica lupta împotriva fraudei care afectează bugetul UE

Comisia Europeană propune 181 de milioane euro pentru a sprijini lupta împotriva fraudei, a corupției și a altor nereguli care afectează bugetul UE.

Published

on

Pentru următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, Comisia propune să se pună la dispoziție 181 de milioane euro pentru a sprijini eforturile statelor membre în vederea luptei împotriva fraudei, a corupției și a altor nereguli care afectează bugetul UE.

Noul program al UE de combatere a fraudei va finanța acțiuni specifice de formare și schimbul de informații și de cele mai bune practici între autoritățile responsabile cu lupta antifraudă din întreaga Europă. Acesta va oferi, de asemenea, sprijin pentru activitățile de investigare prin achiziționarea de echipamente tehnice utilizate în detectarea și investigarea fraudelor și, în același timp, va facilita accesul la sisteme informatice securizate.

Noul program va înlocui programul Hercule III, care a avut deja un impact pozitiv asupra luptei împotriva fraudei care afectează bugetul UE la nivel național și local în ultimii ani.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON