Connect with us

National

OUG de modificare a legilor justiției nu se poate aplica retroactiv

Published

on

Într-o postare pe Facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader precizează că ordonanța de urgență adoptată de Guvern pentru modificarea legilor justiției nu se poate aplica retroactiv, astfel că aceasta „nu afectează stabilitatea dobândită în condițiile legii” a procurorilor.

„Neafectând stabilitatea dobândită în condițiile legii, cerința celor 10 ani vechime pentru procurorii de la PÎCCJ, este incidentă zecilor de procurori delegați de către procurorul general al PÎCCJ, iar pe viitor se va aplica față de toți cei care doresc să devină procurori în cadrul PÎCCJ!”, a precizat Tudorel Toader.
Ministrul Justiției vorbeşte şi despre varianta unei noi modificări a legilor justiţiei. „Consider că o eventuală nouă modificare a legilor justiţiei, ar trebui ca pe lângă cerinţa vechimii în magistratură, pentru procurorii de la PÎCCJ, DNA şi DIICOT, să se prevadă şi cerinţa gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă Curtea de Apel!”, afirmă el.
Ordonanţa de Urgenţă privind legile justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial marţi, la peste 24 de ore după ce a fost adoptată în Guvern.