Connect with us

Evenimente

Sesizare admisă (audio)

Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului privind alcătuirea completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Published

on

Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului privind alcătuirea completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. CCR a decis că există conflict de natură constituţională între Parlament şi Curtea Supremă, şi consideră că aceasta nu a respectat legea încă din 2014 în ceea ce priveşte stabilirea componenţei completurilor de judecată. Diana Surdu cu detalii:

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, Florin Iordache, a declarat, după decizia Curţii Constituţionale, că Înalta Curte ar fi trebuit să respecte legea. Potrivit lui Florin Iordache, decizia CCR se aplică de îndată. El a explicat că în cazul dosarelor, care se află pe rol, toţi cei cinci judecători trebuie să fie traşi la sorţi, iar în cazul dosarelor care au fost soluţionate cei nemulţumiţi vor putea cere instanţei să constate că acel complet a fost nelegal constituit. De cealaltă parte, deputatul USR Stelian Ion spune că decizia Curţii Constituţionale este o surpriză neplăcută, care trebuie însă respectată. El susţine că decizia judecătorilor se aşează într-un şir lung de hotărâri criticabile, care afectează credibilitatea Curţii.