Connect with us

International

Suedia – Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere

Până la data de 11 februarie 2019

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, valabilă până la data de 11 februarie 2019.

Se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei înspre si dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pasaport sau carte de identitate naţională). 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact si Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro/, www.mae.ro si reaminteste faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreste în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii si sfaturi de călătorie.