Connect with us

Regional

„Moldova, Ardealul și Țara Românească”, la Târgu-Jiu

Vineri, de la ora 11.00

Published

on

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează, în Sala Florin Isuf a centrului, vernisajul expoziție de pictură „Moldova, Ardealul și Țara Românească” vineri, 30 noiembrie 2018 de la ora 11.00.

Expun Liviu Șoptelea (Botoșani- Moldova), Cornel Vană (Turda-Ardeal) și Maria Stoian (București-Țara Românească).

Echilibrat din punct de vedere tematic, Liviu Șoptelea a evadat deseori în arta decorativă, sub diferitele forme ale acesteia. Liviu Șoptelea reușește, cel puțin în ultimii 15 ani, să rămână în centrul artistic al Botoșanilor, făurindu-și pas cu pas, zi după zi, o posteritate proprie, neagresivă.

Cornel Vană, născut în 10 martie 1957, a avut expoziţii personale începând din 1985 (Turda) şi până astăzi, dar şi la Cluj-Napoca sau Alba Iulia, dar şi la Satu Mare, a participat la expoziţii de grup în marile centre culturale ale ţării, iar peste hotare a expus în Franţa, Germania, Suedia, SUA. Stilul său este comparat cu cel impresionist, dar având o puternică amprentă personală.

Maria Stoian, o tânără pictoriţă, portretistă înnăscută, potrivit criticilor şi specialiştilor în domeniu. Artista caută permanent modalități de exprimare prin intermediul cărora să descopere noi repere plastice.