Connect with us

International

Scene ca de război după explozia din Mexic: ”Cădea pielea de pe cei arși”

Tragedia vine după ce președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrado, a promis că …

Published

on

Bilanţul exploziei puternice la o conductă de carburant care s-a produs în statul Hidalgo din centrul Mexicului s-a ridicat la 79 de morţi, au anunţat duminică autorităţile.

Alte cel puţin 66 de persoane sunt tratate în diferite spitale, a spus ministrul Sănătăţii, Jorge Alcocer. Multe dintre victime au suferit arsuri atât de grave din cauza mingii de foc produse încât nu au putut fi încă identificate.

Explozia s-a produs vineri la Tlahuelilpan, la circa 85 de kilometri nord de Ciudad de Mexico, şi se pare că victimele au fost persoane care s-au adunat la conducta avariată pentru a colecta combustibil.

Sute de persoane cu găleţi şi canistre se aflau la conductă când s-a produs explozia, conform mass-media locale. Compania petrolieră de stat Pemex a spus că respectiva conductă a fost spartă ilegal. Autorităţile nu au precizat care a fost cauza exactă a exploziei.

Furtul de combustibil este o problemă cronică în Mexic. Anul trecut, la fiecare 30 de minute a avut loc o încercare de a fura combustibil de la câte o conductă, conform Pemex.

O jurnalistă a relatat scene ca de război după explozie, potrivit Fox News.

“Cădea pielea de pe ei. A fost foarte urât, oribil. Oamenii țipau și strigau. După explozie, oamenii își strigau soții, frații pentru a se căuta.”, a declarat jurnalista locală Veronica Jimenez pentru Reuters.

Sâmbătă, medicii au luat mostre de ADN de la rude pentru a putea identifica victimele exploziei.

Hugo Olvera Estrada a spus că a vizitat șase spitale din apropiere, sperând să-și găsească fiul de 13 ani.

Unde este copilul meu?”, striga bărbatul.

“Cred că dacă ar fi existat benzină, mulți dintre acești oameni nu ar fi fost aici”, a declarat Calva Martinez, în timp ce ținea în mână o fotografie cu frații ei.

Isaias Garcia, un fermier care a fost martor la explozie, a explicat de ce au ajuns mulți în acea zonă. “Toată lumea a venit să vadă dacă ar putea obține un pic de benzină pentru mașina lor. Unii oameni au ieșit arzând și țipând ”, a spus el.

Tragedia vine după ce președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrado, a promis că va elimina hoții de combustibil.

În decembrie, Lopez Obrdor a ordonat închiderea conductelor, ceea ce a dus la o lipsa de benzină în centrul Mexicului. Mai mult de jumătate din stațiile de benzină din Hidalgo au fost închise, potrivit presei.

sursa: stirileprotv.ro