Connect with us

International

Propunere directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală

Published

on

România a obţinut la Bruxelles, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului UE, susţinerea statelor membre în legătură cu propunerea directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani.

„Am obţinut aseară un rezultat pozitiv şi va rămâne în continuare o prioritate a preşedinţiei României ca artiştii, toţi creatorii de conţinut şi cetăţenii europeni să beneficieze pe deplin de avantajele Pieţei Unice Digitale” – spune într-un comunicat ministrul de resort Daniel Breaz.

Reprezentanţii statelor UE reuniţi, ieri, la Bruxelles au convenit asupra unui compromis privind controversata reformă a legislaţiei copyright-ului, care va permite ca negocierile cu Parlamentul European în prezent blocate să avanseze.

Concret, firmele mici ar urma să fie exceptate de la unele prevederi privind încălcarea drepturilor de autor. Reforma propusă de Comisia Europeană urmăreşte ca artiştii şi editorii de ştiri să fie remuneraţi corect pentru munca lor care apare online.