Connect with us

National

Peste 100 de localități din țară vor beneficia de cadastrare și cărți funciare gratuite, prin intermediul unui proiect finanțat cu fonduri europene

Published

on

Peste 100 de  localități  din țară vor beneficia de cadastrare și cărți funciare gratuite, prin intermediul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Printre acestea se numara și opt comune din județul Olt şi şase din judeţul Mehedinţi.  

 Cu detalii Carla Andrei:INSERT

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliara a inițiat doua proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematica în Sistemul integrat de cadastru și carte funciara a imobilelor din 149 de unitați administrativ-teritoriale. Cele doua proceduri vor fi finalizate cu încheierea de contracte multia

nuale/lot pentru o perioada de 24 de luni. Unitațile administrativ-teritoriale din județul Olt pentru care au fost inițiate procedurile de atribuire sunt Radomirești, Daneasa, Ganeasa, Dobrosloveni, Mihaești, Bobicești, Farcașele și Tatulești. În Mehedinți sunt vizate comunele  Prunișor, Tâmna, Ilovița, Hinova, Butoiești și Șimian.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietaților în zonele rurale din România” completeaza obiectivul Programului național de cadastru și carte funciara.