Connect with us

National

În Bărăgan – acolo unde fenomene meteorologice extreme au produs pagube acum două zile – oamenii au început să repare stricăciunile

Published

on


În Bărăgan – acolo unde fenomene meteorologice extreme au produs pagube acum două zile – oamenii au început să repare stricăciunile. În satele comunei Dragalina, din judeţul Călăraşi, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au desfăşurat ieri misiuni de evaluare a pagubelor produse de tornadă.

Au fost identificate 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti ale căror acoperişuri au fost avariate în proporţii de la 30% până la 100%. Doar două dintre gospodăriile afectate au asigurare valabilă. Prin grija autorităţii publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în ţiglă şi tablă pentru acoperişurile afectate.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va iniţia o Hotărâre de Guvern pentru a-i sprijini cu sume de bani pe oamenii din Călăraşi – a declarat ministrul, Marius Budăi.

Au fost pagube şi în judeţul învecinat, Ialomiţa: case şi magazii au rămas fără acoperiş, zeci de pomi au fost rupţi sau smulşi din pământ. Corespondenta RRA Clementina Tudor a stat ieri de vorbă cu oamenii care se apucaseră de reparaţii.