Connect with us

Evenimente

Zilele Culturii Albaneze în România

Published

on

La Craiova, continuă manifestările reunite sub genericul „Zilele Culturii Albaneze în România”, eveniment organizat pentru al doilea an, consecutiv, de Asociația Liga Albanezilor din România (ALAR). După ce ieri, în ziua de debut, organizatorii au vernisat expoziția de pictură a tânărului artist româno-albanez Miron Topciu, azi, 28 septembrie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit lansarea volumului „Scurtă istorie a Albaniei și a poporului albanez”, lucrare scrisă de Nicolae Iorga în urmă cu o sută de ani în limba franceză și tradusă, în anul 2019, de Radu-Cosmin Săvulescu, directorul ALAR.

Au participat la lansare Lucian Dindirică – managerul bibliotecii, Bogdan Alin Stoica – deputatul minorității albaneze, Venera Popescu – deputatul minorității macedonene, invitați din Albania, reprezentanți ai ALAR.

Referindu-se la volumul lansat, Radu-Cosmin Săvulescu a declarat:

„Zilele Culturii Albaneze în România” vor continua duminică, 29 septembrie, cu un recital de muzică și poezie albaneză susținut de actorul craiovean Angel Rababoc și de Grupul „Serenada” al ALAR, la Muzeul de Artă Craiova, începând cu ora 13:00.