Connect with us

Evenimente

Programul funeraliilor Reginei-Mamă Elena (audio)

Slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș începe la ora 12.

Published

on

Astăzi, la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare a Reginei-Mamă Elena, în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă „Mihai Viteazul”, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

Ieri, sicriul a fost depus la Palatul Elisabeta din Bucureşti, cortegiul funerar părăsind apoi Capitala. Odată ajuns la Curtea de Argeş, a fost aşezat pe un catafalc în Vechea Catedrală, unde s-a desfăşurat şi o slujbă religioasă în prezenţa membrilor familiei regale. Corepondentul Radio România Actualități în județul Argeş, Cristian Matei:

Cristian Matei

Foto: Cosmin Meca

O carte de condoleanțe este la dispoziția publicului la Palatul Elisabeta, până luni. Condoleanțele pot fi transmise și online, prin mesaje la www.romaniaregala.ro.

Toți cei care doresc să aprindă lumânări și să depună flori ca omagiu față de Regina-Mamă Elena, pot să o facă în fața Palatului Elisabeta din București sau la Curtea de Argeș, în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. Majestatea Sa Margareta roagă pe cei care vor aduce flori să aleagă doar flori albe, ca omagiu adus Reginei-Mamă Elena.

Personalitatea Reginei Elena este evocată de Remus Rădulescu:

Remus Rădulescu