Connect with us

Regional

Amenzi pentru transportatorii de mărfuri și persoane

Published

on

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizațiilor Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au acționat pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri sau persoane.

În cele 7 zile, controalele poliţiştilor au avut în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Cu privire la autovehiculele destinate transportului de marfă, poliţiştii au verificat şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul I.P.J. Dolj au acordat o atenţie suplimentară, în perioada 18-20 octombrie şi conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state.

Astfel că, în această perioadă, poliţiştii au verificat peste 1.100 de autovehicule, 312 dintre acestea fiind înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 316 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de aproximativ 50.000 de lei.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat în flagrant delict 13 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate, fără a deţine permis de conducere sau care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.