Connect with us

National

În România, numărul deceselor provocate de gripă în acest sezon a

Published

on

În România, numărul deceselor provocate de gripă în acest sezon a ajuns la 25 după ce au fost confirmate alte două, ieri.

Este vorba despre o femeie de 64 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud care nu fusese vaccinată antigripal şi o alta de 66 de ani din judeţul Caraş-Severin despre care nu se ştie dacă fusese imunizată sau nu.

Ambele aveau şi alte afecţiuni. Din cauza gripei, 2555 elevi nu merg la şcoală în urma suspendării cursurilor. În Municipiul Bucureşti sunt două unităţi de învăţământ închise integral şi 25 închise parţial.

Şi în judeţul Braşov sunt 12 unităţi de învăţământ închise parţial. În Oltenia, singurul caz de suspendare a cursurilor este în județul Olt.

Cursurile unei clase de la Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” din Slatina au fost suspendate pentru trei zile, dupa ce au fost confirmate noua cazuri de gripa la elevi din școala respectivă.

Purtatorul de cuvânt ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat ca doua dintre aceste cazuri au fost deja confirmate de Institutul Cantacuzino din Capitala.

Celelalte au fost confirmate de testul rapid facut la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.