Connect with us

International

Franţa, Spania, Italia şi Grecia anunţă măsuri prudente de relaxare a restricţiilor (audio)

Published

on

În Franţa şi Grecia s-a decis redeschiderea etapizată a şcolilor începând cu 11 mai. În Spania şi Italia, în schimb, elevii rămân acasă până la toamnă. Peste tot circulaţia suportă încă restricţii, adunările publice sunt interzise, iar portul măştilor de protecţie rămâne normă în locurile aglomerate. Premierul francez a făcut ieri apel la civismul populaţiei, pentru a evita un nou val epidemic odată cu redeschiderea economiei, după cum transmite, de la Paris, Daniela Coman:

Daniela Coman

Spania intenţionează să revină la normal până la sfîrşitul lunii iunie, cu excepţia învăţământului, care va reporni în toamnă. Premierul Pedro Sanchez a prezentat ieri planul etapizat de relaxare a restricţiilor, care începe săptămâna viitoare. Annamaria Damian transmite de la Madrid:

Anamaria Damian

Cu exemplul Germaniei în minte, care, după cea redus din restricţii, a înregistrat o creştere a numărului de contaminări, premierul Italiei a avertizat că orice măsură de relaxare poate fi revocată dacă evoluţia epidemiei o impune. Corespondenta Radio România la Roma, Elena Postelnicu, relatează:

Elena Postelnicu