Connect with us

National

Se extinde programul „Şcoala din valiză”

Published

on

Programul „Şcoala din valiză”, care are ca scop dezvoltarea competenţelor de utilizare a tehnologiei de către elevii şi profesorii din mediul rural, se va extinde, la nivel national, în alte 35 de unităţi şcolare. Şcolile interesate sunt invitate să aplice, până la data de 28 iunie, pe https://www.scoaladinvaliza.ro/apel/. Din numărul total de aplicaţii, vor fi selectate 35 de şcoli, scrie Agerpres.

La acest program se pot înscrie numai unitățile şcolare din zona rurală, ale căror cadre didactice pot să predea minimum două lecţii digitale, pe săptămână.

Programul are trei componente principale: dotarea cu infrastructură hardware mobilă, oferită gratuit acolo unde aceasta este fie absentă, fie deficitară; formarea competenţelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directă în activitatea de la clasă; lecții digitale disponibile pe platforma www.scoaladinvaliza.ro.

În prezent, la aproximativ un an de la lansarea în şcoli, programul este operaţional în 22 de unităţi de învăţământ din 11 judeţe, având peste 11.000 de beneficiari, dintre care 6.000 sunt beneficiari direcţi (profesori şi elevi).