Connect with us

International

S-a lansat campania „Cultura Europei – aproape de tine”

Published

on

Comisia Europeană a lansat, pe platformele de comunicare socială, campania „Cultura Europei – aproape de tine”, axată pe turismul cultural durabil. Pe lângă siturile și inițiativele culturale, din întreaga Europă, vor fi promovate comorile naturale, dar și cele culturale.

Pandemia de coronavirus a avut un impact major, nu numai asupra sănătății și bunăstării europenilor, ci și asupra sectorului turismului. În acest context, cultura și patrimoniul bogat și variat al bătrânului continent joacă un rol semnificativ, întrucât turismul cultural reprezintă aproximativ 40 la sută din turismul din Uniunea Europeană.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „În Europa, avem o multitudine de situri naturale și culturale de văzut. Totul e la o aruncătură de băț, așteptând să fie descoperit. De aceea, astăzi (18 iunie – n.r.), îmi face plăcere să lansez „Cultura Europei – aproape de tine”, pentru a-i ajuta pe europeni să descopere frumusețea și bogăția locurilor din apropierea locuințelor lor, într-un mod sigur și durabil.”

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON