Connect with us

National

Programul oficial dedicat Zilei Nationale a Romaniei de la Alba Iulia a fost deja facut public

Published

on

Programul oficial dedicat Zilei Nationale a Romaniei de la Alba Iulia a fost deja facut public. In fiecare zi, pana la 1 decembrie sunt programate o serie de expozitii si prezentari de carte.

Zilnic un exponat al Memoriei Unirii la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia. Toate aceste activitati vor fi transmise live, sau vor fi inregistrare si prezentate video pe paginile de socializare ale institutiilor de cultura.

In acest an va lipsi din pacate parada militara dar si masa populara iar evenimentele artistice si spectacolele de muzica populara se muta in mediul online.

Doar slujba de Te Deum si ceremonialul de depuneri de coroane, ceremonialul militar de la Monumentul Marii Uniri se va desfasura in mod obisnuit, daca situatia epidemiologica o va permite.

Pe 30 noiembrie sunt programate spre difuzare in spatiul online mai multe spectacole: teatru, un spectacol de poezie si muzica folk dar si o editie speciala tezaur focloric.

O transmisiune speciala în direct se pregateste si pentru ziua de 1 Decembrie de la Alba Iulia, la ora 15.

Este vorba despre traditionalul spectacol “ Cant si suflet romanesc” care va fi difuzat cel mai probabil pe pagina Centrului de Cultura Augustin Bena Alba.