Connect with us

National

Începe operaționalizarea Centrului CYBER

Published

on

România intră în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER al Uniunii Europene, găzduit la București, informează Ministerul Finanțelor Publice.

Trecerea la etapa de pregătire a operaționalizării noului centru, atât la nivelul elaborării cadrului normativ cât și din punct de vedere al administrării și resurselor financiare necesare, reprezintă o prioritate pentru Executiv.

În acest sens, sub coordonarea Ministerului Finanțelor și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării se va înființa GLI-CYBER, grup de lucru interinstituțional responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării la București a Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică – Centrul CYBER.

Ca urmare a deciziei votului statelor membre ale Uniunii Europene dat în decembrie anul trecut, România va găzdui viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice, Centrul CYBER al UE devenind astfel prima entitate europeană de pe teritoriul țării noastre. În cursa pentru găzduirea Centrului, țara noastră a concurat cu Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia și Spania.