Connect with us

International

Opozantul rus Aleksei Navalnîi – transferat într-un centru de detenţie necunoscut

Published

on

Şeful Serviciului federal al penitenciarelor din Rusia (FSIN), Aleksandr Kalaşnikov, a confirmat, astăzi, că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din închisoarea „Matrosskaia Tişina”, din Moscova, într-un centru de detenţie din ţară, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, relatează Reuters, RIA Novosti şi AFP, preluate de Agerpres. Nici avocatul lui Navalnîi nu știe unde se află acesta.

Navalnîi, cea mai critică voce la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse, a fost arestat, pe 17 ianuarie, la revenirea din Germania, unde a primit îngrijiri, după ce fusese otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok de uz militar. El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, în apel, de un tribunal din Moscova, pentru încălcarea condiţiilor de eliberare, în urma unei condamnări cu suspendare, din 2014, într-un caz de deturnare de fonduri, despre care opozantul susţine că a fost orchestrat de autorităţi.

Încă înainte de pronunţarea sentinţei în apel, CEDO ceruse autorităţilor ruse eliberarea imediată a opozantului rus, argumentând că există riscuri pentru viaţa sa în închisoare. Moscova a respins solicitarea CEDO, acuzând instanţa de la Strasbourg de ingerinţă în afacerile interne.