Connect with us

National

Fetiţa din Huşi a suferit arsuri grave pe 40 la sută, și nu pe 80 la sută, din suprafaţa corpului

Published

on

Fetiţa de un an şi 9 luni, din Huşi, care a fost transferată la Iaşi, după ce a suferit arsuri grave, în urma unui accident, a fost reevaluată la Spitalul de Pediatrie. Ea are arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, și nu pe 80 la sută, aşa cum au precizat, la început, medicii. Copilul ar trebui să ajungă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, dar până acum nu au fost condiţii optime pentru transferul pe cale aeriană.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Pediatrie, Lavinia Ionescu, a declarat, pentru Radio România, că decizia unui eventual transfer este reanalizată:

A consemnat Cristina Vartolomei, corespondent Radio România Actualități.

Amintim că doi copii, o fetiţă şi un băiat, au fost victime ale unui accident casnic, după ce o oală cu lichid fierbinte s-a răsturnat peste ei. Băiatul, un copil în vârstă de un an şi opt luni, a suferit arsuri pe 6% din corp. Poliţia din Huşi a început cercetările, pentru a stabili circumstanţele în care vieţile celor doi copii au fost puse în pericol. În momentul accidentului, ei erau împreună cu mamele lor în locuinţă.