Connect with us

National

Vremea rea a anulat Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Published

on

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, ce urma să aibă loc, în acest week-end, la aproape 1.500 de metri altitudine, a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile, după ce mai multe localităţi, din zona Apusenilor, au fost grav afectate de inundaţii. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, decizia a fost luată, pentru a nu pune în pericol viaţa participanţilor la târg.

„Zona Munţilor Apuseni a intrat, vineri, sub avertizare cod roşu de vreme severă iminentă, inundaţii, ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, mai multe localităţi din zonă fiind deja grav afectate de viituri. Avertizarea a rămas valabilă şi pentru ziua de sâmbătă. În acest context, organizatorii Târgului de Fete, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’, au cerut Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze dacă sărbătoarea poate sau nu să mai fie organizată, în condiţii de siguranţă pentru participanţi, iar, în urma consultărilor, s-a decis anularea evenimentelor programate, pentru sâmbătă şi duminică, pe Muntele Găina”, precizează sursa citată.

De asemenea, se mai arată în comunicat, numărul forţelor implicate în organizare nu mai poate fi asigurat, din cauză că multe instituţii şi-au mobilizat oamenii, în zonele afectate de inundaţii.