Connect with us

Agrare

15 milioane de lei pentru cultivatorii de usturoi

Published

on

Ministerul Agriculturii a alocat 15 milioane de lei pentru ajutorul de minimis în vederea susținerii producției de usturoi în anul 2021, sumă de care vor beneficia 1016 fermieri înscriși în program, cu o suprafață de 1151,6 ha.

Valoarea maximă a sprijinului ce poate fi plătit unui fermier este de 14.617,5 lei pe hectar, echivalentul a 3.000 de euro.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 metri pătrați, marcată la loc vizibil cu o placă indicator, să obțină o producție de minim 3 kg de usturoi pe 10 metri pătrați de pe suprafața prevăzută, să fie înregistrați în registrul agricol al primăriei pe raza căreia se află suprafața cultivată și să facă dovada producției realizate prin documente justificative. Valorificarea producției se face în perioada 15 iunie – 22 noiembrie, iar documentele justificative cu referire la producția de usturoi (bonuri fiscale, factura, filele din carnetul de comercializare) se depun la Direcțiile Agricole Județene, până la data de 29 noiembrie 2021.