Connect with us

Regional

Actorul Eugen Cristea este personalitatea din acest an a Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”

Published

on

Actorul Eugen Cristea este personalitatea din acest an a Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”, care se desfăşoară în perioada 24-26 septembrie, la Slatina.

Festivalul a fost reluat în acest an, după ce în 2020 organizarea evenimentului a fost suspendată din cauza pandemiei de SARS-CoV2. Manifestările vor începe  vineri, 24 septembrie, în Parcul Tineretului, cu Vama Oltenească şi primirea invitaţilor.

Tot aici vor fi inaugurate şi Târgul Meşteşugarilor (ora 13.13), Târgul „Bucătăria tradiţională românească”, dar şi Mustăria „La Căţaua Leşinată”. Urmează deschiderea „butoiului cu vin şi glume”, eveniment moderat de actorul Andrei Duban.

Evenimentul continuă cu călcarea strugurilor, atribuirea de funcţii şi (i)responsabilităţi, şi cu concursuri ad-hoc de glume şi epigrame.

În paralel, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” şi la Galeria „Artis” vor avea loc lansări de carte şi expoziţii de caricatură. Tot vineri, este programată piesa de teatru „Toţi banii merg la Lola”, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” – ora 19.19. Seara se încheie cu un concert al ansamblurilor invitate, în Parcul Tineretului. Festivalul continuă sâmbătă şi duminică.