Connect with us

Regional

Au apărut primele concluzii în cazul morții cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Published

on

În ziua în care lumea și-a luat rămas bun pentru totdeauna de la cântărețul Petrică Mîțu Stoian, au apărut și primele concluzii în cazul morții sale fulgerătoare.

Rezultatele autopsiei au fost trimise în Capitală, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici. Iar aici medicii legiști vor stabili dacă între decesul artistului și procedurile medicale la care a fost supus există sau nu o legătură directă.

Medicii legiști au descoperit în organismul artistului o cantitate prea mare de anticoagulante. De asemenea, plămânii artistului erau afectați de o bronhopneumonie severă, apărută în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Legiștii spun că traumele asupra plămânilor cântărețului puteau fi produse din cauza unei presiuni mari care a fost aplicată peste un plămân deja afectat de boală. Însă acest aspect va fi clarificat de specialiștii IML din Capitală. Impresarul artistului și una dintre surori au fost audiați miercuri dimineață.

Mi-a spus că l-a consultat medicul, că i-a recomandat 15 zile de stat acolo și că la ora 14 va intra pentru două ore și jumătate în acea cameră hiperbară. M-a sunat după ce a ieșit. Zicea a fost excelent. Am mai vorbit o dată la ora 9 seara. Zice mă duc să mă culc. Petre este mort și nu trebuia să se ducă acolo. Ne-am luptat să nu se ducă, dar a fost imposibil”, a declarat impresarul artistului.

La acest tratament a fost supus și alt bărbat, la aceeași clinică din Cheile Nerei. El a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Timisioara.

Pacientul este stabil hemodinamic, conștient, cooperant. A venit cu un pneumotorax drenat deja, cu o bulă de infizem pentru care se va interveni chirurgical după ce se tratează pneumonia de lob inferior. Este cu o fibroză pulomonara post-Covid”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara.

Dincolo de anchetă, la Craiova, Petrică Mîțu Stoian a fost condus miercuri, pe ultimul drum. Ansamblul Doina Gorjului și colegii artistului, de la Ansamblul Maria Tănase au venit să își ia rămas bun.

Sute de oameni au cântat și au aplaudat în timp ce sicriul în care se afla trupul cântărețului, a fost dus pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la cimitirul Ungureni din Craiova, unde își pregătise deja locul de veci.

sursa: stirileprotv.ro

ULTIMA ORĂ

Regional13 ore ago

Mesajul de Paște al ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei (AUDIO)

Mesajul ÎPS Irineu cu ocazia Sărbătorilor Pascale este plin de bucurie și încredere în Învierea lui Iisus Cristos. ÎPS Irineu...

National13 ore ago

Surprize de Paște, pentru turiști

Proprietarii de hoteluri și pensiuni s-au pregătit pentru sărbătorile pascale. Pe oaspeți îi așteaptă o mulțime de surprize. La Băile...

person holding white taper candle person holding white taper candle
National13 ore ago

România așteaptă sosirea Luminii Sfinte în Sâmbăta Mare, înaintea Sărbătorii Învierii Domnului

În Sâmbăta Mare, ortodocșii și greco-catolicii din România se pregătesc să primească Lumina Sfântă, în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului. Această...

two lit candles two lit candles
National13 ore ago

Sfaturi pentru o noapte de Înviere în siguranță: Cum să evităm riscul de incendiu în timpul aprinderii Sfintei Lumini

În Noaptea de Înviere, în casa fiecăruia dintre noi va arde Sfânta Lumină. De aceea, este important ca lumânările sau...

brown rabbit figurine brown rabbit figurine
National19 ore ago

Vreme frumoasă în noaptea de Înviere

Meteorologii anunţă că de mâine seară vremea se îndreaptă în mare parte din ţară. În prima zi de Paşti va...

International19 ore ago

Negocieri la Cairo între Hamas și Israel pentru armistițiu în Fâșia Gaza

Gruparea palestinaină Hamas a anunţat că trimite o delegaţie la Cairo pentru a ajunge la un acord în privinţa armistiţiului...

National19 ore ago

Creștinii ortodocși și greco-catolici se pregătesc de Învierea Domnului în Sâmbăta Mare

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în Sâmbăta mare, ultima zi până la sărbătoarea Învierii Domnului. La Ierusalim va avea...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON