Connect with us

National

Decizie finală în dosarul „Colectiv”!

Published

on

Curtea de Apel București a dat sentința finală în dosarul „Colectiv”. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi definitiv, joi, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare:

  • Paul Gancea – 6 ani şi 4 luni de închisoare;
  • Costin Mincu – 8 ani de închisoare;
  • Alin George Anastasescu – 11 ani şi 8 luni de închisoare;

În primă instanţă, cei trei fuseseră condamnaţi la 11 ani şi 8 luni de închisoare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

Pe lângă condamnare, cei doi pompieri nu mai vor avea dreptul de ocupa o funcţie în cadrul IGSU şi unităţile subordonate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, după ce ies din închisoare.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.

Curtea de Apel trebuia să se pronunțe pe 3 mai definitiv în procesul în care 13 persoane sunt condamnate la închisoare.

Cristian Popescu Piedone a spus înainte de aflarea sentinței că nimic nu s-a schimbat de atunci.